0515 - 54 00 28 info@deiisfugel.nl

De omgeving

Het lieflijke Gaast ligt op ongeveer vijf kilometer afstand van de typisch Friese dorpen Makkum en Workum. (Tip: Jopiehuismanmuseum)

De weidsheid en rust van de ongerepte Friese IJsselmeerkust komen hier samen en vormen het uitgangspunt voor prachtige wandel-en fietstochten en niet te vergeten de uitstapjes naar dorpen en steden als bijvoorbeeld Bolsward (11km), Sneek (20km), Leeuwarden (40km), Harlingen (21km), Stavoren (20 km), Hindelopen (11km), Sloten (30km) en niet te vergeten oude universiteitsstad Franeker (30km) Vergeet dan niet het oudste werkend planetarium ter wereld in Franeker te bezoeken.

Friesland heeft een rijke historie en biedt talloze musea. Proef de Friese sfeer in lieflijke dorpjes, pik een terrasje en/of ga zwemmen in het IJsselmeer of in één van de Friese Meren. U kunt daar ook een boot huren.
Verder tips golfen,paardrijden,kite-surfen.
Wist u dat uit diverse Noordelijke windstreken vanaf oktober: 5 soorten ganzen (Kolgans, Rietgans, Brandgans, Grauwe Gans en Rotgans) hier overwinteren. Duizenden vliegen soms meer dan 3200km (van Nova Zembla) of IJsland (1600km) om overdag in het boerengrasland rondom Gaast gras te eten en ‘s nachts te bivakkeren op het IJsselmeer. De ganzen eten per dag maar liefst één pond gras. De boeren rondom Gaast gedogen de ganzen op hun land.

Kortom: tijdens elk jaargetijde is Gaast een bezoek waard.

En toch ligt Gaast rijdend over de Afsluitdijk maar ca. 1 uur en 10 minuten vanaf Amsterdam, Haarlem en Schiphol.

Appartement boeken?

U kunt zelf het appartement boeken, gebruikmakend van het boekingsformulier (klik hier) op onze site. U kunt ons natuurlijk ook mailen of bellen. Wilt u een weekend komen met een groep vrienden of met de familie? Wij bieden groepsaccommodatie (verdeeld over de 4 appartementen) tot maximaal 16 personen.

Marc en Maaike heten u van harte welkom in de Iisfûgel te Gaast.

Contactgegevens
Marc Heule en Maaike Wever
Zeedijk 5A
8757 JV Gaast

E-mail: info@deiisfugel.nl
Tel.: 0515 540028
Mob Marc: 06 164 305 45
Mob Maaike: 06 24 310 888